25 August 2016

Premiär

Idag är det premiär för Maofei Designs blogg.

Under sommaren har vi börjat med nåt för oss helt nytt – att göra egna möbler. Vi började med nåt så enkelt som en tv-bänk. Den blev riktigt bra så vi fortsatte med att göra ett stort köksbord av gamla golvplankor från en lada vi rivit. Det blev mycket sågande, slipande och putsande innan vi var framme vid finalen, att få en fin färg på skapelsen.


Först målade vi bordet med starkt svart te och sen med en blandning av äppelcidervinäger som stått tillsammans med stålull. Till det la vi till lite turkost färgpigment för att ta igen färgen i våra gamla torpdörrar. Som avslutning lackade vi bordet med hårdvaxolja för att det inte ska bli feta fläckar av mat och sånt. Vi är rätt nöjda med resultatet :-)

Nu har vi bara ett problem. Var ska vi hålla till nu när det börjar bli svalare ute? Vardagsrummet är kanske inte den bästa platsen för att kapa, slipa och lacka. Ingen i familjen är speciellt förtjust i att dammsuga så att vara där är nog ingen vidare idé. Jakten har börjat på att hitta ett varmgarage eller liknande där vi kan fortsätta med våra möbler. Fortsättning följer …

Ha en fin dag!